Brčko: Sindikat prosvetnih radnika se ponaša neprofesionalno, dosta ste i odmarali….

Brčko: Sindikat prosvetnih radnika se ponaša neprofesionalno, dosta ste i odmarali….

Sa 10 radnih subota biće nadoknađena kompletna izgubljena nastava u prvom polugodištu

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Zoran Bulatović donio je odluku o nadoknadi časova u osnovnim i srednjim školama u Brčkom izgubljenih usljed pandemije virusa korona u prvom polugodištu školske 2020/21. godine, po kojoj će učenici do kraja školske godine nastavu pohađati i subotom.

U skladu sa ovom odlukom, koja je već proslijeđena nadležnim u školama, izgubljeni časovi biće nadoknađeni radnim subotama u martu, aprilu, maju i junu kako bi školska godina na zakonit način bila na vrijeme završena.

 

Prema toj odluci, nadoknada časova planirana je zadnje dvije subote u martu i aprilu, četiri subote u maju i dvije subote u junu.

On kaže da će sa ovih 10 radnih subota biti nadoknađena kompletna izgubljena nastava u prvom polugodištu ove školske godine.

S obzirom da se epidemiološka situacija komplikuje, na pitanje koliko je ova odluka primjerena situaciji u kojoj se nalazimo, šef Odjeljenja za obrazovanje je rekao da se o tome koliko je ona primjerena ili ne, ne može govoriti u ovom momentu.

Bulatović je izrazio nadu da obustavljanja nastavnog procesa u narednom periodu neće biti, ali da, ukoliko do toga dođe, nastavni proces biće prilagođen datim okolnostima.

Na pitanje koliko je u školama trenutno zaraženo virusom korona, Bulatović je rekao da to nije veliki broj ni kada su u pitanju učenici, a ni nastavnici.

Za provođenje odluke šefa Odjeljenja za obrazovanje o nadoknadi izgubljenih radnih dana u prvom polugodištu ove školske godine, zaduženi su direktori osnovnih i srednjih škola. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena i u Službenom glasniku distrikta.

Categories: Brčko