Петар Ђокић: Економски просперитет гарант опстанка на овим просторима

Петар Ђокић: Економски просперитет гарант опстанка на овим просторима

Министар у Влади Републике Српске и предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић је на састанку са кандидатима ове партије за локалну скупштину у Брчком нагласио да је економски просперитет гарант опстанка на овим просторима.

Зоран Кокановић, предсједник ОО СП Брчко је такође нагласио да политика ове странке без обзира на резултате избора биће усмјерена на отварање нових радних мјеста, да ће се свим силама борити за владу експерата, те да се колико је то могуће политика искључи из запошљавања.

Морамо се борити да млади људи буду равноправни на свим конкурсима а никако да чланске књижице политичких партија буду пресудне за запошљавање у јавном сектору. Приватан сектор се мора далеко више ојачати, свим приватним предузећима потребно је да будућа Влада буде као вјетар у леђа а никако као кочница што су до сада радила поједина одјељења у Влади. У изборну кампању идемо сложно без прозивања и било каквих смицалица према политичким противницима из било кога народа који живи на овим крајевима али има ствари које морају доћи на видјело а као што је досадашњи рад Одјељења за урбанизам и просторно планирање које је годинама кочница развоја локалних предузећа од како је на њеном челу још увијек актуелна шефица  којом за сигурно нећи бити мјеста никако у Влади Брчко дистрикта а никојим случајем на челу од неких одјељења.

Кокановић је позвао политичке противнике за фер и коректну кампању, те међусобну сарадњу без обзира из ког народа долазили.

Проф. др Жељко Петрић, кандидат Социјалистичке партије за локалну скупштину је замолио све колеге унутар ове политичке опције да се не праве подјеле са другим политичким опцијама како из реда Српског народа тако и из реда свих народа у Брчко дистрикту БиХ. Нагласио је да Брчко има изузетно добар географски а и политички положај за развој било којих видова предузетништва те да већ једном заборавимо на прошлост и усправне главе, храбро и одлучно, кренемо у пројекат довођења нових инвеститора те да реални сектор буде изнад јавног сектора а да Брчко буде град у који требају да долазе са свих страна као што сада Брчаци иду по Њемачкој и Аустрији, трбухом за крухом. Петрић је нагласио да досадашње власти или нису препознале политички положај Дистрикта или свјесно опструишу развој овог града. Посебан акценат је ставио на чињеницу да градом владају људи који никада нису нити марке зарадили на својим леђима, читав живот су на леђима грађана а само у јавним установама глуме силне експерте.

Заједнички став свих кандидата је да се у некој наредној власти морају наћи људи који имају осјећај за мала и средња предузећа а не само млади, фини, добри говорници, а иза себе нису оставили или покренули ни продавницу бомбона, таквих је највише на већини листа које су нам доступне.

Categories: Brčko