Za vozačku dozvolu biće potrebno 1600 KM za početak, u autoškolama najavljuju da će se prilagoditi okruženju.

Za vozačku dozvolu biće potrebno 1600 KM za početak, u autoškolama najavljuju da će se prilagoditi okruženju.

Vlasnici autoškola u Brčko distriktu u daljim pregovorima tvrde da su godinama njihove usluge bile pocijenjene te u skorije vrijeme najavljuju da će se cijene obuke i polaganja vozačkih ispita ponovo povećati. Gledajući situaciju u okruženju (Orašje, Gradačac, Zvornik i sl…) gdje se do vozačke dozvole za kategoriju „B“ treba odvojiti oko 1600 maraka uključujući sve troškove oko polaganja te isti u Brčkom najavljuju uskoro izjednačavanje cijena sa okruženjem.

Razgovarajući sa nekim od vlasnika saznajemo da je jedan od ključnih razloga nametanje raznih državnih nameta ali i da nikada nije bilo teže kvalitetno se odazvati tom pozivu pošto su djeca koja najčešće polažu naučena da niti najmanje poštuju kako svoje učitelje vožnje tako i vozila na kome se obučavaju a roditelji su vječito nezadovoljni i ako svoj doprinos kvalitetu budućih vozača uopšte ne žele doprinijeti. Roditelji su naučeni da za mizerne novce dobiju vozačku dozvolu a za bilo koji ne uspjeh na ispitu uglavnom krive instruktore, kao da instruktori polažu vozački ispit, a ne one koji polažu i koji treba da prisustvuju časovima uredno.

Što je veća cijena obuke za vozače početnike tim je sam početnik više zainteresovan da iskoristi svaki čas do maksimuma, kaže nam jedan od vlasnika autoškola.

Ono što je sigurno da je očekivati uskoro novo poskupljenje, za kategoriju „B“ biće potrebno 1600 maraka, u šta su uračunati svi državni troškovi, a ponovljen svaki dio ispita biće daleko skuplji nego do sada.

Categories: Brčko