Usvojene izmjene Pravilnika o podsticaju u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu

Usvojene izmjene Pravilnika o podsticaju u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu

Vlada Brčko distrikta BiH na 118. vanrednoj sjednici usvojila je izmjene Pravilnika o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu.

Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH Perica Burgić kazao je da se izmjene odnose na rokove podnošenja zahtjeva za određene proizvodnje.

„Pravilnik se u suštini nije mijenjao. Usvojili smo samo izmjene koje se odnose na rokove podnošenja zahtjeva za određene proizvodnje, jer je mnogim proizvodnjama istekao rok za podnošenje podsticaja zbog kasnog usvajanja Pravilnika. Mi smo danas donijeli odluku da se svi ti zahtjevi, za sve vrste proizvodnje, mogu podnositi do 25. decembra ove godine. Poljoprivredni proizvođači koji su morali prijaviti svoje proizvodnje do 30. i 31. 9. ne moraju žuriti jer, kako sam spomenuo, ti rokovi su pomjereni i imaju dovoljno vremena da podnesu zahtjeve“, naglasio je Burgić.

On je kazao da se Odjeljenje pripremilo za prijem zahtjeva i da se brojevi počinju dijeliti od 28. 9., a od 30. 9. počet će se i primati zahtjevi za poljoprivrednu proizvodnju.

„Potrudit ćemo se da zahtjevi za podsticaj svih onih koji ih podnesu budu brzo i efikasno rješavani kako bi mogli u jednom razumnom roku očekivati i isplatu“, naglasio je Burgić.

Categories: Brčko