NEZVANIČNO; Lice sa koalicione liste SDS-NDP Brčko uhapšeno zbog izbornih prevara

NEZVANIČNO; Lice sa koalicione liste SDS-NDP Brčko uhapšeno zbog izbornih prevara

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je pod nadzorom Tužilaštva ove lokalne zajednice otvorila nekoliko predmeta zbog postojanja osnova sumnje o počinjenju krivičnih djela “Protiv slobode i prava čovjeka i građanina”, nakon zaprimljenih prijava o postojanju nepravilnosti koje se tiču predstojećih Lokalnih izbora 15. novembra.

U vezi s navedenim, policijski službenici su jučer pod nadzorom Tužilaštva izvršili pretrese lica S.B. te stana, motornog vozila i mobilnog telefona koje koristi ovo lice.

Nakon izvršenih pretresa slobode je lišen S.B. (rođen 1990. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen), a zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Prevara pri glasanju” u vezi sa krivičnim djelom “Pripremanje krivičnog djela“.

Predmeti i dokazi pronađeni tokom pretresa su privremeno oduzeti i biće korišteni kao dokazni materijali u daljem krivičnom postupku.

Lice S.B. će danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu na dalje procesuiranje.

Policija poziva sve političke aktere i građane da o svim uočenim nepavilnostima u vezi izbornog procesa podnesu prijavu Policiji ili Tužilaštvu BDBiH.

Categories: Brčko