Najveće povjerenje Supervizora je na nevladinom sektoru u Brčkom

Najveće povjerenje Supervizora je na nevladinom sektoru u Brčkom
Boreveći u radnoj posjeti Distriktu Brčko, supervisor Michael Scanlan, posjetio je i prostorije Omladinskog centra Vermont te sa našim predstavnicima razgovarao o aktuelnim temama vezanim za Brčko.
Scanlan se u razgovoru sa direktorom OC “Vermont” Damirom Radenkovićem najviše interesovao za zakone koji nedostaju Distriktu, te za borbu protiv korupcije, pitanje nacionalnih manjina ali privrednim razvojem, na šta su projekti koje realizuje “Vermont” uglavnom I usmjereni.
Supervizor je naglasio da se nada da će zakon o fondacijama I nevladinim organizacijama biti usvojen prije ljetnje pauze Skupštine, te samim tim I prije lokalnih izbora u BiH.
Jedna od tema sastanka, svakako je bila i sve aktuelnija borba protiv korupcije.
Supervizor Scanlan je nagalasio da su za Brčko ključne dvije stvari da bi i Distrikt I dalje imao podršku Evropske unije. Prva teza je da Brčko treba da bude lider u reformama, u odnosu na ostatak BiH, dok je drugi zaključak da se u Brčkom, sredstva iz budžeta, trebaju trošiti pametno i prije svega transparentno. Na taj način i građani distrikta Brčko će vratiti ili steći dodatno povjerenje u rad svih budžetskih i vanbudžetski organizacija, naglasio je Scanlan.
Categories: Brčko