Milorad Dodik se odrekao oko 4500 glasova u Brčkom

Da u politici postoji pravilo „da pravila nikad nema“ govori i činjenica da je se SNSD-Milorad Dodik jasno opredijelio da podržava opozicione partije u Brčkom koje mu nikada nisu donijele niti jednog glasa a da je se odrekao preko 4500 Brčanskih Socijalista koji već tradicionalno podržavaju njega na bilo kojoj političkoj poziciji.

Eksperiment koji pokušava da primijeni na Brčkom je više nego čudan, pokušavaju se sjediniti voda i ulje, bure je se dobro zamućkalo ali dokle će trajati ostaje pred nama da se vidi.

Činjenica je da sadašnji koalicioni partneri u Brčkom nikada niti su a niti će podržati vlast Milorada Dodika dok je isti taj Dodik jasno se odrekao svojih tradicionalnih glasača. Možda se i nadaju da će za mrvu vlasti Brčanski Socijalisti ovo zaboraviti svojim tradicionalnim političkim partnerima, možda se nadaju da će Brčanski Socijalisti preći preko svega i ponovo svoje povjerenje dati onima koji su ih izdali, teško da je moguće.

Za ne pune dvije godine dolaze predsjednički izbori pa će ponovo stizati obećanja ali SNSD-Milorad Dodik teško da će ikada više dobiti povjerenje Socijalista u Brčkom.

Tačno je da su interesi „bata“ i „seka“ lokalnih političara iznad interesa naroda i stranke, od sada su Socijalisti odlučni da sav „prljavi veš“ iznesu na vidjelo, razne privatizacije, razne zakupnine ničega“, „prodaja“ gradske imovine tamo nekim komšijama ovog grada, i….