СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА ОО БРЧКО УПУЋУЈЕ ДЕМАНТ О ВЕРИФИКАЦИЈИ МАНДАТА

Општински одбор Социјалистичке партије Брчко дистрикта БиХ упућује демант на вијест СРНЕ под насловом:  У сриједу 23.12. верификација мандата, избор предсједника Скупштине и градоначелника Брчко Дистикта БиХ.

У поменутој вијести наводи се нетачна информација да Српски блок окупљен око коалиције СНСД – ДЕМОС броји 11 од 14 освојених мандата из реда српског народа, инсистира да будући градоначелник буде из реда српског народа.

Наглашавамо да тренутна српска већина има десет посланика а не једанаест како је наведено у вијести коју је објавила српска новинска агенција СРНА.

Подсјећамо да је чињеница да су припадници српског народа у Дистрикту освојили највише појединачних мандада за парламент Дистрикта и то следећим редослиједом, што су званични подаци ЦИК-а:

  • Коалиција СНСД – ДЕМОС: 4 мандата;
  • Социјалистичка партија: 4 мандата;
  • УС: 2 мандата;
  • ПДП: 2 мандата;
  • СДС: 1 мандат и
  • ДНС 1: мандат.

Из свега наведеног јасно је да је Социјалистичка партија апсолутни побједник овогодишњих локалних избора уз Брчком, када су у питању појединачни мандати које је освојила партија из реда српског народа. Упркос чињеници да смо као најјача српска опција, изопштени из учешчћа у креирању власти у Брчком, ипак дајемо подршку иницијативи да позицију градоначелника заузме кандидат из реда српског народа.

Наши политички циљеви и опредељење увијек ће прије свега штитити интересе српског народа у Дистрикту.

Социјалистичка партија ОО Брчко, још једном захваљује бирачима на указаном повјерењу а јасан показатељ да смо нашу политику водили у правм смјеру свих протеклих година јесте чињеница да смо ове године освојили 4 посланичка мандата у односу на један освојен мандат какав смо имали на локалним изборима 2016.године.

С поштовањем,

ОО Социјалистичке партије Брчко