URBANIZAM: Odjeljenje za prostorno planiranje i imovninsko pravne odnose u Brčkom uništava razvoj preduzeća u Brčko distriktu BiH

Nema tog preduzeća koje nije imalo problema sa dobijanjem bilo kakvog odobrenja, pa čak i lokacijskih uslova, od strane Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose u Vladi Brčko distrikta BiH. Dozvole za izgradnje poslovnih objekata u Brčkom pod sumnjivim okolnostima sabotiraju zaposlenici u navedenom Odjeljenju, te je skoro pa nemoguće dobiti građevinsku dozvolu za bilo kakav poslovni subjekat u ovom nekada razvijenom privrednom gradu na Savi.

Menadžment ovog odjeljenja koji dolazi iz srpske političke partije „Ujedinjena Srpske“, ni pod kojim uslovima ne dozvoljava da se istočni dio grada može graditi, na sve podnesene zahtjeve samo stižu negativni odgovori.

U nastavku ove priče o Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinsko pravne odnose iznijećemo konkretne dokaze kako ovo Odjeljenje koje je političkom raspodjelom pripalo srbima, besmisleno sabotiraju neke od srpskih preduzeća u Brčkom.

 

Nastavlja se…

 

Autor: ZP

Categories: Brčko