CENTAR ZA BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA BRČKO: UČESNICI U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA NAJČEŠĆE SU VOZAČI POČETNICI

CENTAR ZA BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA BRČKO: UČESNICI U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA NAJČEŠĆE SU VOZAČI POČETNICI

„Centar za bezbjednost saobraćaja“ Brčko distrikta BiH sprovelo je istraživanje i poređenje broja saobraćajnih nezgoda u kome su učesnici „vozači početnici“, lica koja su prvi put stekli vozačku dozvolu i obilježena posebnom oznakom slovo „P“, u poslednjih pet godina na području Brčko distrikta BiH, a prema podacima koji su dostupni javnosti. Broj saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile samo na magistralnim i regionalnim putevima u Brčko distriktu BiH, sa povrijeđenim licima prikazana je na ovoj tabeli:

 

Godina

2015

Godina

2016

Godina

2017

Godina

2018

Godina

2019

16 13 17 22 35

Iz navedene tabele jasno je vidljivo da se broj saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici vozači početnici, od 2015-te pa do 2019-te godine povećao sa više od duplo, pa bi se odmah postavilo najlogičnije pitanje „Šta je uzrok povećanja broja saobraćajnih nezgoda gdje su učesnici vozači početnici za više od duplo…“????

Najčeću krivicu bismo pronašli u jedan od tri društvena faktora:

  1. Auto-škole, kao ustanove koje trebaju dovoljno pripremiti lice da samostalno učestvuje u saobraćaju;
  2. Komisija za vozačke ispite, kao nadležno državno tijelo koje treba provjeriti šta je lice naučilo u autoškoli;
  3. Saobraćajna policija, koja treba da vrši kontrolu provođenja propisa na javnom putu.

– CIJENA OSPOSOBLJAVANJA I POLAGANJA VOZAČKOG ISPITA U BRČKO DISTRIKTU BiH JE SKORO PA DUPLO MANJA NEGO U ORAŠJU, ODŽAKU, ŠAMCU, MODRIČI, SREBRENIKU, GRADAČCU, TUZLI, ZVORNIKU I OSTALOM DIJELU BOSNE I HERCEGOVINE, SAMIM TIM ONOLIKO KOLIKO SE PLATI TOLIKO SE ZNANJA I DOBIJE. DOSTA AUTO-ŠKOLA U ISTO VRIJEME „OSPOSOBLJAVA“ U ISTOM VOZILU DVA I VIŠE KANDIDATA ŠTO DRASTIČNO UTIČE NA KVALITET VOŽNJE KOJE ĆE TO LICE PONIJETI SA SOBOM, ČAK U JEDNOM VOZILU SE OBUČAVA KANDIDAT „B“ KATEGORIJE, A ISPRED SE KAO OBUČAVA KANDIDAT „A“ KATEGORIJE. SAMIM TIM GDJE SE ISTOVREMENO OBUČAVA VIŠE LICA TU NEMA NAUČENOG VOZAČA, PA KOD ODABIRA AUTO-ŠKOLE DOBRO PRATITE KOME ĆE TE DATI SEBE ILI SVOJE DIJETE A DA NEBI STE BILI CRNI DIO STATISTIKA. JEFTINA ILI OBUKA SA VIŠE KANDIDATA U ISTO VRIJEME JE LOŠA OBUKA PA SE POSLIJE UPISA U CRNE STATISTIKE KASNO KAJATI.

AUTOŠKOLE SE UPORNO PREPUCAVAJU KO ĆE BOLJE VOZILO OBEZBIJEDITI ZA OBUKU KAKO BI SAMO PRIVUKLI VEĆI BROJ KANDIDATA, DALEKO VIŠE POSVEĆUJE SE KVANTITETU NEGO KVALITETU. RAZNORAZNI DŽIPOVI SU UKLJUČENI U OBUKU KOJI TROŠE PO 15-20 LITARA GORIVA I NORMALNO JE DA SE SA TIM VOZILIMA NE MOŽE ODRŽATI PROPISAN BROJ ČASOVA, PO CIJENAMA KOJE SE NUDE NA TRŽIŠTU U BRČKOM.

U SVIM KOMBINACIJAMA SVAKI ČAS MANJE U AUTOŠKOLI DOPRINOSI VEĆEM BROJEM POGINULIH ILI POVRIJEĐENIM U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA, PRIJE ODABIRA AUTOŠKOLE DOBRO SE RASPITAJTE KOJE AUTOŠKOLE UČE KANDIDATE DA POLOŽE VOZAČKI ISPIT A KOJE IPAK UČE DA KANDIDAT ZAISTA NAUČI DA VOZI U OVOJ SAOBRAĆAJNOJ DŽUNGLI.

DA LI JE MOGUĆE DA JEDAN PROSJEČAN MOBILNI TELEFON MOŽE KOŠTATI DALEKO VIŠE NEGO VOZAČKA DOZVOLA????

– KOMISIJA ZA VOZAČKE ISPITE SA KANDIDATOM PROVEDE OD 25 do 35 MINUTA, PA JE U TAKO KRATKOM PERIODU TEŠKO DONIJETU OCJENU KAO ŠTO TO MOŽE AUTO-ŠKOLA ILI INSTRUKTOR KOJI JE OBUČAVAO KANDIDATA.

– SAOBRAĆAJNA POLICIJA IMA ZA OBAVEZU DA PROVODI ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA TE SAMO DJELIMIČNO MOŽE UTICATI NA VOZAČE POČETNIKE ALI IH NIKAKO NE MOŽE UČITI.

 

Izvor: www.cbs-brcko.com 

Categories: Brčko