Vojislav Koštunica se preselio blizu Gornjeg Milanovca – sagradio kolibu novoj ženi u selu Dragolj

Vojislav Koštunica se preselio blizu Gornjeg Milanovca – sagradio kolibu novoj ženi u selu Dragolj

Vojislav Koštunica, nekadašnji predsednik SRJ i bivši premijer Srbije rešio je da se potpuno osami blizu Gornjeg Milanovca i izoluje od ostatka sveta, pa je u divljini nedavno sagradio brvnaru, gde su njegovoj novoj supruzi Ljiljani i njemu jedine komšije zečevi, lisice i divlje svinje.

Reporter portala Kurir posetio je selo Dragolj i od meštana saznao da je Koštunica od jednog prijatelja u ovom selu na poklon dobio plac, na kome je sagradio drvenu kućicu.

– Koštunicu u našem selu svi vole i poštuju. Skroman je i pristojan čovek, želeo je da nađe mesto gde bi mogao da se osami, čita knjige, piše. On ne voli javni život. Jedan čovek iz našeg sela poklonio mu je plac, nije želeo da mu ga proda. Vidite ono brdo i onaj vajat na vrhu? To je njegovo, ali moraćete da pešačite nekoliko kilometara – rekao nam je jedan meštanin i upozorio nas je da bivši predsednik ne očekuje goste i da se može uplašiti kad nas vidi, jer u taj kraj niko ne zalazi.

Put do Koštuničine kuće posut je sitnim belim kamenjem, pored kojeg rastu divlje kupine. Pre kuće se nalazi i manje jezero. Najzad, posle nekoliko kilometara hoda, reporteri su ugledali kolibu, ali nisu zatekli Koštunicu. Brvnara je skromna, nema struju ni vodu, ali se vidi da je nova i da je nedavno sagrađena.

U obližnjem selu Belanovica, koje se nalazi na raskršću puteva za Rudnik, Aranđelovac i Ljig, nalazi se kuća koju su sagradile Koštuničina majka i tetka, a u kojoj takođe često boravi. Ispred lokalne prodavnice reporteri su zatekli meštane koji su im objasnili kako da je pronađu. Ova kuća je, za razliku od prethodne, mnogo raskošnija, ima prostrano dvorište, a na samom ulazu, kod kapije, dočekao nas je pas. Međutim, ni ovde nisu sreli Koštunicu, ali si naišli na njegovog prvog komšiju, koji za njega ima samo reči hvale.

– Za njega nema ništa loše da se kaže, samo dobro. Znamo se trideset i pet godina, kad sam se uselio ovde, i on je u to vreme došao. Tu su ranije živele njegove baka i majka, to je jedna fina porodica. I njegova žena Ljiljana Lazarević je dobra, oni su divni ljudi. Kupuju od nas domaće proizvode – ispričao je on.

Koštunica u selu ima i zasade aronije, pa često okupi prijatelje iz Beograda, koji mu pomažu u berbi.

– Pre neki vikend smo išli kod Voje da beremo aroniju. On skoro celo leto provodi u selu, vodi sasvim povučen život, prosto uživa. I kad se okupimo, ne pričamo o politici – kaže jedan od Koštuničinih bliskih prijatelja.

Izvor: kurir.rs

Categories: Region