Veselin Veljović pušten da se brani sa slobode

Savjetnik predsjednika države Veselin Veljović pušten je da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Doskorašnje kolege Veljovića su na saslušanje izvele iz policijskog kombija sa lisicama na rukama.

On je uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora bio priveden sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju.

Da će Veljović danas biti priveden sudiji za istragu, „Vijestima“ je ranije danas saopštio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Cetinje Duško Milanović.

Par minuta prije njega u zgradu Osnovnog suda Cetinje ušli su branioci uhapšenog savetnika predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, advokati Nikola Martinović i Mihailo Volkov.

Tužilaštvo Veljovića, koji je savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

(Vijesti.me)

Categories: Region