PDP tvrdi da je SNSD angažovao svu mašineriju kako bi opozvali najkvalitetnije kadrove PDP-a

PDP tvrdi da je SNSD angažovao svu mašineriju kako bi opozvali najkvalitetnije kadrove PDP-a

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ističe da se ne plaši eventualnog opoziva jer uživa veliku podršku Banjalučana. Ističe da je za tri mjeseca mandata pokrenuo procese koje neki nisu za više od dvije decenije vlasti. Tvrdi da u Banjaluci ima podršku preko 80% građana.

Moj opoziv bi bio istorijski najgluplji potez na koji bi se neko mogao odlučiti, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Ja bih tada bio najsrećniji, dodao je on, ističući da u Banjaluci trenutno ima podršku od preko 80 % građana.

„Ja ih pozivam da to urade“, kazao je Stanivuković i dodao da od tog opoziva nema ništa, jer ljudi žele promjene.

„Prosto za tri  mjeseca smo pokrenuli procese koje neki nisu skoro više od dvije decenije i ja sam na to ponosan. Znam da oni o tom potezu normalno razmišljaju, ali su svjesni da ne mogu“, kazao je Stanivuković.

Dodaje da su oni (SNSD) angažovali lažne profile, agencije, angažovali su, kako navodi, svoje porodice i članove da komentarišu na društvenim mrežama.

„Samo uđite na vijest ispod nekog portala i vidjećete 11 lažnih profila koji komentarišu i to je tako. Međutim nek se trude, Bože moj, ne ide im i šta sad?“, kazao je Stanivuković.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto su u budžetu grada smanjena izdvajanja za boračke kategorije, Stanivuković odgovara da stvari uvijek treba nazvati pravim imenom.

– Ništa nije smanjeno, budžet za boračke organizacije je na onom nivou kakav je bio i prošle godine kada gledamo po izvršenju, navodi prvi čovjek Banjaluke i dodaje da ove godine kao i prošle, zbog pandemije virusa korona, neće biti većih slava, parastosa i manifestacija koja su iziskivala određena sredstva.

Taj višak sredstava mi smo prebacili u idejno rješenje i projektnu dokumentaciju za centralno spomen obilježje koje je jednako važno boračko pitanje, kaže Stanivuković.

„Kada već to pitate. Treba da znate jednu činjenicu – da je budžet za boračko – invalidsku zaštitu od 2018 – 2020. znači u dvije godine mandata prethodne administracije smanjen za 40% ili skoro pa jedan milion. To ovaj gradonačelnik nije učinio, ni ova administracija. To je jedina istina“, kaže Stanivuković.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Banjaluke je govorio i o vanstranačkom pokretu za kojeg je rekao da je to ideja o pravednom društvu i sistemu jednakom za sve koja je iznad bilo koje stranke i u koju se mogu priključiti svi, bili pripadnici političke partije ili ne.

To je jedna ideja za bolju Srpsku za kojom imamo nasušnu potrebu, rekao je Stanivuković uz poruku da je to koncept koji za cilj nema nikakvo narušavanje političkih stranaka.

 

Categories: BiH