Kako će izgledati električni naslednik VW Pasata?

Kako će izgledati električni naslednik VW Pasata?

Pasat je jedan je od najvažnijih i najdugovečnijih Folksvagenovih modela. Ipak, ni to mu ne garantuje da će preživeti elektrifikaciju, koja se uveliko sprovodi u auto-industriji.

Poznato je da sledeća generacija Pasata neće biti dostupna Amerikancima, dok će u Evropi najverovatnije ostati samo karavan verzija.

Naslednik Pasata će imati isključivo električni pogon, a prototip ovog vozila je nedavno snimljen tokom testiranja na javnim putevima.

Testni automobil je imao “kamuflažu”, s namerom da se sakrije njegov konačni dizajn, ali se očekuje da će prednji deo stilski biti usklađen sa familijom električnih ID modela nemačkog proizvođača.

Što se naziva automobila tiče, trenutno je u opticaju oznaka Volkswagen Aero B, ali je verovatnije da će komercijalni naziv imati ID u imenu (ranije se spominjala oznaka ID.6).

Prednji deo vozila bi trebalo da izgleda kao koncept ID Space Vizzion iz 2019. godine, dok će po spoljnim dimenzijama biti vrlo sličan trenutnoj generaciji Pasata.

Međutim, zahvaljujući električnom pogonskom sklopu, automobil će imati veće međuosovinsko rastojanje, što će doprineti većem komforu u kabini, naročito za putnike koji sede pozadi.

Pogon će u osnovnoj verziji biti na zadnje točkove, a u top varijanti sa dva elektromotora – na sva 4 točka.

Najsnažnija verzija će do stotke ubrzavati za manje od šest sekundi, dok će najveća baterija imati kapacitet od 84 kWh i omogućavaće autonomiju od oko 700 km.

Električni naslednik Pasata će se izrađivati u Emdenu, u Nemačkoj, a u proizvodnju će krenuti 2023.godine.

 

Categories: Region