VOZAČI OPREZ ! ! ! U Brčkom je počela nova školska godina

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zoran Bulatović danas je zajedno sa svojim saradnicima posjetio nekoliko škola povodom početka nove školske 2021/2022. godine na području Distrikta.

Prilikom posjete svim učenicima osnovnih i srednjih škola kao i nastavnom osoblju poželio je sreću, a posebno učenicima prvih razreda osnovne škole.

„Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je danas počela nesmetano nastava za oko 6.000 učenika osnovnih škola i za oko 2.700 učenika srednjih škola. Nadam se da ćemo ovu školsku godinu koju smo započeli u školskim klupama tako i završiti na zadovoljstvo svih nas i da nećemo imati epidemioloških ili drugih problema koji bi mogli ugroziti nastavni proces i spriječiti učenike da dobiju što kvalitetnije obrazovanje. Takođe, popunjene su sve potrebe za kadrovima kako bismo imali neometano odvijanje nastave, a završetak redovnog konkursa za više pozicija očekujemo u ovoj nedjelji“, kazao je Bulatović.

Šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Slavoljub Bašić istakao je da je Odjeljenje učinilo dodatne napore za nesmetan početak školske godine i da se nada da će se u kontinuitetu rješavati i određena kadrovska pitanja i problemi.

Direktor Druge osnovne škole Brčko distrikta BiH Mario Babić i direktorica JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta BiH Marica Mrkić potvrdili su da je nastava počela na vrijeme i da se odvija u skladu sa nastavnim planom i programom.

Categories: BiH