Preporod Jedinstva u Janji za drugi ovosezonski trijumf

Preporod Jedinstva u Janji za drugi ovosezonski trijumf

Na današnjem susretu, strateg Jedinstva priliku od samog starta meča ukazao je Vukadinoviću, Buljubašiću, Živanoviću, Đokiću, Đurđiću, Mitroviću, Macanoviću, Božiću, Draganiću, Šeru i Torlakoviću.

Nije krenulo dobro za fudbalere Jedinstva koji su u prethodnom kolu, u samoj završnici ostali bez važnih bodova na domaćem terenu. Podrinje je mnogo bolje otvorilo meč i već na samom startu preko Dejana Limića u 2. minutu stiglo do početnog vođstva.

Pomalo anemično Jedinstvo do kraja prvog dijela igre izgledalo je kao podređen rival na terenu u Janji. Podrinje je bez većih problema do okončanja uvodnih 45 minuta igre, sačuvalo rezultatsku prednost.

Ono što nije krasilo brčansku ekipu u dosadašnjem toku šampionata, danas je išlo u korist izabranicima Zorana Brkovića. Drugi dio susreta, radikalno drugačija slika na terenu i izuzetan karakter gostujućeg tima. Mladi Stefan Božić, svojim pogotkom u 54. minutu duela, nagovijestio je potpuni preokret za nove gostujuće bodove Jedinstva.

U teškoj situaciji Brčaci su se našli u 83. minutu kada je nakon isključenja Mirzeta Buljubašića, Jedinstvo ostalo sa igračem manje u polju. Očekivala se pozitivna reakcija Podrinja, ona je ipak, uslijedila na drugoj strani. U dubokoj sudijskoj nadoknadi, Edin Kesić kao džoker sa klupe, svojim prvim pogotkom u ovoj sezoni, kreira potpuni preokret, postavlja konačnih 1-2 i Jedinstvu donosi vitalne bodove u ovogodišnjem takmičarskom maratonu. Ispostaviće se odličanim potezom Brkovićevo uvođenje talentovanog napadača u drugom poluvremenu.

Ovoga puta, finiš susreta, sportsku sreću prevagnulo je na stranu brčanskog sastava. Hrabra igra u nastavku donijela je itekako zasluženu pobjedu na gostujućem terenu i izuzetan podsticaj za naredne prepreke.

Izuzetno važan trijumf obezbijedio je ukupno sedmi prvenstveni bod u Prvoj ligi Republike Srpske, dovoljno za stabilnu 12 poziciju na tabeli. Podrinje ostaje zakovano za dno, sa samo jednim osvojenim bodom.

Puleni Zorana Brkovića, okreću se narednom ispitu koji ih očekuje na domaćem terenu, gdje svakako moraju popraviti izdanja kako bi u buduće krenuli put ka gornjem domu prvenstvene tabele. Naredni rival i prilika da se popravi saldo bodova osvojenih na domaćem terenu, biće neugodna ekipa Kozare iz Gradiške.

Izvor: spotal.ba

Categories: Sport