Krajnje neizvjesna situacija u FK Jedinstvo Brčko

Krajnje neizvjesna situacija u FK Jedinstvo Brčko

Stručni štab i fudbaleri FK Jedinstvo Brčko obustavili su treninge jer u klubu trenutno ne postoje minimalni uslovi rada, javlja portal glassrpske.com.

Do kada će ovo stanje potrajati ne zna niko, osim možda predsjednika Radojice Božića, ali se on ne pojavljuje na stadionu, baš kao ni ostali članovi uprave.

– Iskreno, trenutno ne znam na čemu smo jer nam se niko od čelnih ljudi još niko nije obratio. Posljednjih desetak dana ni sa kim od uprave nismo imali kontakt sa izuzetkom sekretara Rade Cvjetkovića koji nema nikakva ovlašćenja. Da nije bilo njega koji pokušava da što korektnije odradi svoj posao utakmica sa Podrinjem u subotu vjerovatno ne bi bila odigrana. Na papiru postoje predsjednik, Upravni odbor i Skupština kluba koja nije održana u posljednje tri godine, a neće uskoro ako situacija ostane ovakva. Niti želim, niti je moj posao da se miješam u politiku kluba, njegovu organizaciju, finansiranje i ostale stvari. Interesuje me samo teren i sportski sektor – istakao je trener Jedinstva Zoran Brković.

Prema njegovim riječima, na stadionu nemaju nikakve uslove za rad. Isključena im je električna energija pa nemaju ni tople vode.

– To nije humano prema djeci od koje se očekuje da naprave rezultate, a za uzvrat im nije omogućen ni minimum osnovnih uslova. Da sve bude još gore radi se o zaista talentovanim dječacima od kojih su neki već imali priliku da debituju za prvi tim i od kojih se očekuje da za koju godinu budu okosnica Jedinstva. Međutim, ukoliko bi prvi tim prestao da radi, vjerovatno bi se to odrazilo i na mlađe kategorije i bojim se da bi u tom slučaju većina njih prešla u druge klubove iz Brčkog i okoline – pojasnio je Brković.

Nije tajna da Jedinstvo već gotovo dvije godine od Brčko distrikta ne dobija ništa. U klubu su se nadali da će se situacija popraviti nakon posljednjih izbora i dolaska novih ljudi, ali im se nadanja nisu ispunila.

– Svakog dana očekujemo da bude održan sastanak sa upravom pa da budemo načisto kakva nam je sudbina, odnosno da li ćemo uopšte nastaviti rad i takmičenje. Na dnu smo tabele, ali želimo da odigramo do kraja i na terenu pokušamo izboriti opstanak. Niko nema prava da nam uskrati nadu, pogotovo što šanse za opstanak još postoje – poručio je Brković.

Probajte vi, meni se ne javlja

Brković već danima pokušava da stupi u kontakt sa predsjednikom Radojicom Božićem ili nekim članom uprave, ali bez uspjeha. Na našu najavu da ćemo pokušati kontaktirati prvog čovjeka kluba kratko je poručio.

– Probajte vi da ga nazovete, možda ćete imati više sreće. Meni se ni on ni bilo ko drugi iz uprave ne javlja već danima – naglasio je Brković.

I pored brojnih pokušaja na više telefonskih brojeva nismo uspjeli da kontaktiramo Božića, navodi glassrpske.com.

Categories: Sport